Lysrazzia gjennomførte i Lierbyen

I dag tidlig, 23. oktober, ble årets lysrazzia gjennomført i Lierbyen. Samtlige syklister som ikke hadde lys på sykkelen ble stanset av ansatte i Viva IKS og Lier kommune.

Hensikten med lysrazziaen er å sette fokus på sikkerhet og synlighet i trafikken og samtidig minne folk på viktigheten av å bruke refleks i mørket.  Å bruke lys i mørket er påbudt, og syklister kan bli bøtelagt hvis de sykler uten godt nok lys.

Få skolebarn med lys på syklene

Det var overraskende mange skolebarn som ikke hadde lys på syklene sine. De fleste hadde reflekser og vi håper derfor at med denne aksjonen flere setter lys på syklene sine.
Vi ønsker også å berømme de som velger å gå og sykle fremfor å kjøre bil på denne årstiden, derfor deler vi lys og reflekser til både små og store.

Påbudt med lys på sykkelen

Ifølge loven skal alle sykler i Norge være utstyrt med rødt baklys og gule eller hvite reflekser på begge sidene av pedalene. Videre er det påbudt med hvitt frontlys foran på sykkelen når man sykler i mørket eller skumring.

Dette er en aksjon som arrangeres gjennom Buskerudbyen, og det ble gjennomført flere kampanjer denne morgenen også i de andre Buskerudbykommunene.

Ingebjørg Tofte, Lier kommune og Linda Kjøbli, Viva IKS deler ut lys og reflekser i Lierbyen

vi-har-laerling_400x400

Kontakt oss

Åpningstider:
08:00-15:30

Sentralbord
32 22 58 00

postmottak@viva-iks.no

Utenom kontortid

Vakttelefon (døgnbemannet):

32 22 58 00