Vannforbrukavlesning med Netti

Har du fått en grå pose med «Netti» i postkassen?

Det er Meti-prosjektet til vår lokale måleravlesningsekspert Hurum Kraft som sender ut Netti.
Netti hjelper VIVA IKS til å lese av vannmålerne elektronisk for nøyaktig avregning for vann og avløp slik at det kan bli bli slutt på manuell avlesning.

Netti installeres med app og får strøm fra den såkalte HAN-porten i strømmåleren. Dersom du allerede har noe annet koblet inn i HAN-porten, så si i fra – da kan vi sende deg en HAN-portsplitter. Her finner du flere alternativer dersom du trenger hjelp med installasjon.

I appen kan du se både vannforbruk og strømforbruk (i prøveperiode, Hurum Kraft-kunder får se permanent). Vannforbruksdata sendes videre kryptert til VIVA. Kryptert betyr at det er lagt inn en kode, slik at dataene bare kan leses av de som skal motta dem. Strømforbruksdata blir bare vist i appen. Det er planen at du med Netti senere skal kunne styre strømforbruk og dingser i hjemmet ditt slik at du blant annet kan spare penger på det. Det vil du få informasjon om når teknologien er klar og kan da si om du er interessert.

Vil du ikke bruke Netti så meld i fra  kontaktskjemaet på Meti-siden eller kom innom oss i VIVA IKS eller Hurum Kraft på Tofte med den.

 

vi-har-laerling_400x400

Kontakt oss

Åpningstider:
kl 08:00-15:30

Faktura/Måleravlesning:
kl 12:00-15:30

Sentralbord
32 22 58 00

postmottak@viva-iks.no

Utenom kontortid

Vakttelefon (døgnbemannet):

32 22 58 00